Taxatie

Als u een oldtimer wilt laten verzekeren heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Over het algemeen blijft een taxatierapport drie jaar geldig, waarna de auto opnieuw dient te worden getaxeerd. Ook voor een, enkel WA verzekerde, oldtimer kan een taxatierapport ook van belang zijn; bij schade (door derden) voorkomt dit discussies over de waarde van uw oldtimer!

Het Klassieker Centrum kan dat voor u verzorgen; onze taxatierapporten voldoen aan artikel 7:960 BW, onze taxateur is ingeschreven in het VRT register en aangesloten bij de FEHAC.

De keurmeester van Het Klassieker Centrum maakt graag, op afspraak, een taxatierapport voor u; uw rapport wordt digitaal verwerkt en verstuurd. De kosten bedragen € 139,50.

Advies

Ook als u een klassieke auto wilt kopen of verkopen is het verstandig u goed te laten inlichten over de waarde van het voertuig; speciaal hiervoor hebben wij de ‘Klassieker Aankoop Keuring’ ontwikkeld.

Voor slechts € 95,- kijken wij naar de technische staat van de mechanische onderdelen, naar het interieur en het exterieur, en bekijken de originaliteit en exclusiviteit van de auto. Aan de hand van dit onderzoek stellen wij vervolgens een rapport op waarin een evaluatie wordt gegeven en de huidige marktwaarde.

Tarieven (incl. BTW)

Klassieker Keuring €     95,-
Klassieker Taxatie €   139,50


Vrijstelling oldtimers – overgangsregeling

Sinds 1 januari 2014 geldt een vrijstelling voor motorrijtuigbelasting voor alle motorrijtuigen die ten minste 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik zijn genomen. De datum 1e toelating bepaalt wanneer een motorrijtuig voor het eerst in gebruik is genomen.

Is uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen vóór 1 januari 1988 en is de datum 1e toelating nog geen 40 jaar geleden? Dan kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling. Uw motorrijtuig komt alleen in aanmerking voor de overgangsregeling, als het gaat om een:

  • personenauto of bestelauto die uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden
  • motor
  • vrachtauto die u niet bedrijfsmatig gebruikt
  • autobus die u niet bedrijfsmatig gebruikt
  • let op!:
  • hebt u dus een personenauto of bestelauto die op LPG of diesel loopt, dan komt u niet in aanmerking voor de overgangsregeling. U betaalt het volledig motorrijtuigenbelasting tarief tot uw auto 40 jaar is……

Alfa Romeo Giulia Super (voorzijde)Alfa Romeo Giulia Super (achterzijde)Alfa Romeo Giulia Super (interieur)